Samen zorgen we voor een gevulde boekentas op 1 september

De nieuwe Robin-passen voor volgend schooljaar zijn uitgedeeld

Jaarlijks werken we ongelooflijk hard om zoveel mogelijk structurele steun te verzamelen, en nieuwe Robin-passen beschikbaar te stellen om gezinnen en hun kinderen te helpen waarvoor de schoolfactuur een enorme drempel is. 

Momenteel zijn we met de opgehaalde private steun nog beperkt tot de aangesloten partners en dus ook op het aantal Robin-scholen die passen kan uitdelen en de kortingen verrekenen. 

Vraag je Robin-pas aan bij je school!

Als je zoon/dochter is ingeschreven op een Robin-school, kan je via hen alle informatie ontvangen hoe jij binnenkort een Robin-pas kan aanvragen. 

  • Ontvang jij een Type 1 Robin-pas heb je de mogelijkheid om schoolkosten te spreiden op maximaal 10 maanden. 
  • Ontvang jij een Type 2 Robin-pas krijg je een Robinkorting bovenop de mogelijkheid om een renteloze afbetaling op maximaal 10 maanden

Staat jouw school niet in deze lijst?
Dan is je school nog niet aangesloten dit jaar. We hopen dat we volgend schooljaar nog meer steun kunnen verzamen en partners aansluiten om het aantal Robin-scholen en Robin-passen te verhogen! 

Wat is Stichting Robin?

Stichting Robin is een private stichting die de juiste mensen en organisties bij elkaar tracht te brengen, met als doel om kinderen die opgroeien in armoede altijd dezelfde kansen te geven in het onderwijs, los van de (onbetaalde) schoolfactuur. Dit doen we door structurele partnerships aan te gaan met sectorverenigingen, producenten van schoolmaterialen, individuele schoolleveranciers en -partners. Ook de scholen doen uiteraard mee in ons verhaal! 

Allen samen maken we het mogelijk dat kinderen met een Robin-pas een significante korting krijgen op diverse schoolkosten, en er renteloze afbetalingsplannen worden opgesteld voor grotere bedragen, zodat de schoolfactuur behapbaar is.

"Aan kinderarmoede is niemand schuldig ...

... maar we zijn allen verantwoordelijk om het op te lossen!"

Bert Smits –  Mede-oprichter Stichting Robin

Hoe kan je als Particulier steunen?

Voor elke € 40 euro kunnen we 1 schoolgaand kind, vaak de beste vriendjes van jouw zoon of dochter, kleinzoon of kleindochter zo’n 25% korting bieden op de schoolfactuur.

Ter illustratie en voorbeeld: een voor veel ouders te hoge factuur van € 240 per 1 september is dankzij een Robin-pas nog maar € 20 per maand (10 maanden renteloze spreiding door de distributiepartner of de school).

Dit maakt het behapbaar, en garandeert dat het kind zonder zorgen alle lessen kan volgen met alles wat nodig is, vanaf de eerste dag.

Professioneel steunen?

Is je bedrijf actief in de onderwijssector? Dan is er mogelijks een manier om – net zoals steeds meer organisaties – aan te sluiten bij Stichting Robin en structureel een steentje bij te dragen in het systeem. 

Neem een voorbeeld aan onderstaande partners, en neem contact met ons op. 

Deze partners tonen al jaren hun warm hart ...

Kortingen mogelijk gemaakt via
Uitgeverij Pelckmans
Uitgeverij Plantyn
Uitgeverij Van In
Uitgeverij Die Keure
In te zetten bij
Lichtvis_logo
Standaard boekhandel_logo
nieuw
Rentabook-logo
Robinscholen (2)
Deze partners voorzien en dragen een renteloze spreiding van betaling voor grote bedragen. 
... ook nieuwe partners komen aan boord vanaf dit jaar
Kortingen en aanbod mogelijk gemaakt via
NIEUW
Logo_Scolarest
We zoeken nog extra partners die bedragen kunnen sponsoren om extra kortingen of integrale maaltijden te bekostigen voor kinderen met een Robin-pas. Contacteer ons
In te zetten bij
NIEUW
Logo_Scolarest
Robinscholen (2)
Nieuw pilootproject gaat van start in een select aantal Robin-scholen die samenwerken met Compass Group – Scolarest. 
Kortingen mogelijk gemaakt via
NIEUW
Kopie van SR-badge-partner1-RGB
In te zetten bij
NIEUW
Kopie van SR-badge-partner1-RGB
Robinscholen (2)
Nieuw pilootproject gaat van start in een select aantal scholen, dankzij nieuwe partners! Binnenkort meer nieuws hierover.
Kortingen mogelijk gemaakt via
NIEUW
Kopie van SR-badge-partner1-RGB
In te zetten bij
NIEUW
Kopie van SR-badge-partner1-RGB
Robinscholen (2)
Nieuw pilootproject gaat van start in een select aantal scholen, dankzij nieuwe partners! Binnenkort meer nieuws hierover.
... waar wij nog heel hard aan blijven werken ...
... en dus ook nieuwe structurele partners voor zoeken!

Zet jouw organisatie zich al structureel in voor goede doelen? Help ons anderen helpen. Samen maken we schoolkosten behapbaar voor kinderen die opgroeien in armoede zodat ze dezelfde kansen krijgen.

Neem contact op met Sarah Van Mierlo, lead partnerships bij Stichting Robin, via sarah@stichtingrobin.be

Deze partners zijn ook geweldig!

Zonder de (vaak vrijwillige) hulp, steun, adviezen, kortingen en/of financiële donaties en subsidies van deze partners … kon onze werking niet bestaan! 

NIEUW
Microsoft
NIEUW
Van Helden
NIEUW
Van Helden (2)

en nog veel meer …

Kan je organisatie ons vrijwillig steunen met specifieke expertise? 

Ontdek alles over …