Stichting Robin steunen als OUDER of als INDIVIDU

Bijna 1 op 5 kinderen in België groeit op in armoede. Dit zijn ook de beste vriendjes van je zoon of dochter. Ze verdienen alle kansen, en jij kan hierbij helpen.

Zo maak jij het verschil.

Wat kan je doen als ouder?

Schoolkosten zijn een hinderpaal voor veel kinderen.

In België groeit 1 op 5  kinderen op in een gezin in armoede, en dit aantal blijft jaar na jaar toenemen. Naar school gaan is helemaal niet goedkoop! De kosten voor verplichte leermiddelen vormen voor veel ouders in armoede een grote hinder in het maken van een goede studiekeuze voor hun kind, waarbij de studierichting altijd per definitie liefst zo goedkoop mogelijk moet zijn. 

Eenmaal ingeschreven kunnen kinderen met een onbetaalde schoolfactuur vaak niet vanaf de start van het schooljaar met alle nodige materialen en middelen de lessen volgen. Verder stapelen de kosten zich doorheen het jaar vaak gewoon verder op. Hierdoor bouwen kinderen in armoede vaak een hopeloze leerachterstand op, en haken ze uiteindelijk vaak gedemotiveerd en gestigmatiseerd af in ons onderwijssysteem.

Het enige idee dat bij hen overblijft is: “het is normaal dat mij dit overkomt, wij zijn arm”.

Doe een vrije bijdrage aan Stichting Robin

Dankzij jouw bijdrage helpen we stap voor stap de kinderen die het écht nodig hebben.

Steun Stichting Robin gratis via...

… de Trooper website en je favoriete webshops. Koop je iets online, dan wordt stichting Robin beloond door de eigenaar van de webshop. Het kost jou NIETS EXTRA. Voor ons is het een wereld van verschil! Huisje boeken in de Ardennen via Booking? Iets bestellen op bol.com, JBC, of Coolblue? Ga dan via Trooper!

Koop koffie ten voordele van Stichting Robin

...of, kies voor een klein extra bedrag op uw schoolfactuur!

Geef uw akkoord aan de directie van uw school om een lijntje toe te voegen aan uw periodieke schoolfactuur. Vraag hen een bepaald bedrag toe te voegen: 5€, 10€, 20€, … met de vermelding ‘Stichting Robin’. Op deze manier helpt u ons om tegen 2029 elk kind op Belgische scholen, dat daar nood aan heeft, te kunnen helpen. 

Ontdek wat deze partners doen voor Stichting Robin

Klik op een logo om te zien wat hen drijft

De Robin-kortingen

Afgelopen jaren hebben deze structurele partners het mogelijk gemaakt om ouders een significante korting op de schoolfactuur aan te bieden via de Robin-pas. Gestart met schoolboeken als eerste type schoolkost binnen onze steun (circa 10 à 15% van de totale schoolkosten), dragen deze educatieve uitgeverijen hier graag aan bij. Wij zijn hen bijzonder dankbaar voor hun jaarlijkse structurele steun en de mogelijkheden om nu verder op te bouwen op deze sokkel. 

Belangrijk! Stichting Robin is op zoek naar nieuwe structurele partners die actief zijn in de onderwijssector, om nog meer Robin-kortingen te kunnen bieden op alle andere type schoolkosten. We denken hierbij voornamelijk aan producenten van hard- en software, materialen voor technische of beroepsopleidingen, bestemmingen voor schooluitstappen, partners voor schoolmaaltijden, partners voor (mobiel) internet, transport van en naar school, etc… 

Klik hier om aan te melden en samen met ons kinderen te helpen. Uw geld gaat altijd integraal naar de doelgroep. 

Partners die de Robin-pas aanvaarden

Middelbare scholen sluiten vaak een overeenkomst voor langere termijn met een ‘educatief distributeur’ waarbij leerlingen (al dan niet rechtstreeks) hun verplichte leermiddelen kunnen bestellen. Deze verdelers van schoolmateriaal bieden naast de scherpst mogelijke prijzen voor alle artikelen en goede service ook nog een extra inspanning voor houders van een Robin-pas: een renteloze spreiding van betaling voor de factuur van verplichte leermiddelen tot 10 maanden. In sommige gevallen is het de Robin-school die deze renteloze spreiding van de schoolkosten faciliteert aan ouders, met steun van de partner. Samen verschaffen ze een gigantisch kapitaal aan renteloos krediet, waarmee ze de schoolfactuur behapbaar maken voor duizenden gezinnen. 

Deze partners verrekenen eveneens de Robin-kortingen bij Robin-pas type 2.

Gratis diensten

De uitwerking en het bouwen van de achterliggende werking van Stichting Robin vergt veel van veel mensen. Hoe gemotiveerd we ook zijn, we hebben steeds nood aan professionele diensten waarvoor wij alvast niet gestudeerd hebben. Websites, digitale tools, marketing, sociale media, partnerships, financieel, juridisch, fiscaal, communiceren met de overheden, échte ervaring in het werken met mensen in kwetsbare situaties, … we roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nood aan bedrijven die ons gratis of aan heel sterk gereduceerd tarief geregeld tijd van hun professionals aanbieden

Actieve ambassadeurs & donateurs

Bij Stichting Robin geloven we in de kracht van onze samenleving. We hebben nood aan mensen en bedrijven die ons willen steunen door binnen hun eigen netwerk de droom en het verhaal van Stichting Robin mee uit te dragen. Financieel of door actieve communicatie. Alleen zo hebben we een impact op deze kinderen in ons prachtige onderwijs