Stichting Robin steunen als OUDER of als INDIVIDU

Bijna 1 op 5 kinderen in België groeit op in armoede. Dit zijn ook de beste vriendjes van je zoon of dochter. Ze verdienen alle kansen, en jij kan hierbij helpen.

Zo maak jij het verschil.

Wat kan je doen als ouder?

Schoolkosten zijn een hinderpaal voor veel kinderen.

In België groeit 1 op 5  kinderen op in een gezin in armoede, en dit aantal blijft jaar na jaar toenemen. Naar school gaan is helemaal niet goedkoop! De kosten voor verplichte leermiddelen vormen voor veel ouders in armoede een grote hinder in het maken van een goede studiekeuze voor hun kind, waarbij de studierichting altijd per definitie liefst zo goedkoop mogelijk moet zijn. 

Eenmaal ingeschreven kunnen kinderen met een onbetaalde schoolfactuur vaak niet vanaf de start van het schooljaar met alle nodige materialen en middelen de lessen volgen. Verder stapelen de kosten zich doorheen het jaar vaak gewoon verder op. Hierdoor bouwen kinderen in armoede vaak een hopeloze leerachterstand op, en haken ze uiteindelijk vaak gedemotiveerd en gestigmatiseerd af in ons onderwijssysteem.

Het enige idee dat bij hen overblijft is: “het is normaal dat mij dit overkomt, wij zijn arm”.

Doe een vrije bijdrage aan Stichting Robin

Dankzij jouw bijdrage helpen we stap voor stap de kinderen die het écht nodig hebben.

Steun Stichting Robin gratis via...

… de Trooper website en je favoriete webshops. Koop je iets online, dan wordt stichting Robin beloond door de eigenaar van de webshop. Het kost jou NIETS EXTRA. Voor ons is het een wereld van verschil! Huisje boeken in de Ardennen via Booking? Iets bestellen op bol.com, JBC, of Coolblue? Ga dan via Trooper!

Koop koffie ten voordele van Stichting Robin

...of, kies voor een klein extra bedrag op uw schoolfactuur!

Geef uw akkoord aan de directie van uw school om een lijntje toe te voegen aan uw periodieke schoolfactuur. Vraag hen een bepaald bedrag toe te voegen: 5€, 10€, 20€, … met de vermelding ‘Stichting Robin’. Op deze manier helpt u ons om tegen 2029 elk kind op Belgische scholen, dat daar nood aan heeft, te kunnen helpen. 

Ontdek wat deze partners doen voor Stichting Robin

Klik op een logo om te zien wat hen drijft

Kortingen

We danken deze partners die elk jaar veel geld betalen om aan kinderen in armoede via de Robin-pas stevige kortingen te kunnen geven voor de aankoop van hun verplichte leermiddelen. Hoewel schoolboeken vaak slechts 10% van de totale schoolkosten vertegenwoordigen, dragen deze partners momenteel het volle gewicht. Stichting Robin nodigt leveranciers/producenten van computers, internet, transport, materialen voor technische opleidingen, schoolmaaltijden, bestemmingen voor schooluitstappen, etc… om mee te doen!

Renteloze spreiding van betaling

Onze middelbare scholen sluiten vaak een overeenkomst voor langere termijn met een ‘educatief distributeur’ waarbij leerlingen dan hun verplichte leermiddelen kunnen bestellen. Deze drie mooie leveranciers doen naast de scherpe prijzen en goede service een heel erg stevige duit in het zakje door ervoor te zorgen dat alle gebruikers van de Robin-pas indien nodig een renteloze spreiding van betaling kunnen krijgen bij het bestellen van de verplichte leermiddelen. 

Gratis diensten

De uitwerking en het bouwen van de achterliggende werking van Stichting Robin vergt veel van veel mensen. Hoe gemotiveerd we ook zijn, we hebben steeds nood aan professionele diensten waarvoor wij alvast niet gestudeerd hebben. Websites, digitale tools, marketing, sociale media, partnerships, financieel, juridisch, fiscaal, communiceren met de overheden, échte ervaring in het werken met mensen in kwetsbare situaties, … we roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nood aan bedrijven die ons gratis of aan heel sterk gereduceerd tarief geregeld tijd van hun professionals aanbieden

Actieve ambassadeurs & donateurs

Bij Stichting Robin geloven we in de kracht van onze samenleving. We hebben nood aan mensen en bedrijven die ons willen steunen door binnen hun eigen netwerk de droom en het verhaal van Stichting Robin mee uit te dragen. Financieel of door actieve communicatie. Alleen zo hebben we een impact op deze kinderen in ons prachtige onderwijs