Stichting Robin steunen als partner

Stichting Robin is een stap-voor-stap-verhaal en iedereen kan meedoen! Je kan op verschillende manieren een Robinpartner zijn.

Schoolkosten zijn een hinderpaal voor veel kinderen.

In België groeit 1 op 5  kinderen op in een gezin in armoede, en dit aantal blijft jaar na jaar toenemen. Naar school gaan is helemaal niet goedkoop! De kosten voor verplichte leermiddelen vormen voor veel ouders in armoede een grote hinder in het maken van een goede studiekeuze voor zoon/dochter, waarbij de studierichting altijd per definitie liefst zo goedkoop mogelijk moet zijn. 

Eenmaal ingeschreven kunnen kinderen met een onbetaalde schoolfactuur vaak niet vanaf de start van het schooljaar met alle nodige materialen en middelen de lessen volgen. Verder stapelen de kosten zich doorheen het jaar vaak gewoon verder op. Hierdoor bouwen kinderen in armoede vaak een hopeloze leerachterstand op, en haken ze uiteindelijk vaak gedemotiveerd en gestigmatiseerd af in ons onderwijssysteem.

Het enige idee dat bij hen overblijft is: “het is normaal dat mij dit overkomt, wij zijn arm”.

Hoe kan jij als partner steunen?

Steun financieel

om kinderen in armoede korting te kunnen geven op hun schoolkosten;

om renteloze leningen te kunnen geven (voor grote schoolkosten) aan ouders van kinderen in armoede;

om professionele diensten te kunnen betalen (boekhouder, website, jurist, partnerships, copywriting, enz.

Het zou dus helemaal super zijn als jouw bedrijf ons financieel wil steunen om dit mogelijk te maken (en als je wil, krijg jij dan een officiële profielpagina als Robin-partner). Dat kan makkelijk op deze drie manieren:

Bied ons man-uren aan

Stichting Robin, dat is keihard werken. We hebben vooral nood aan professionele diensten. Webdesign, partnerships, fiscaal-juridisch, social-media, vloggen & copywriting, scholen beheren, kennis onderwijs, kennis armoede, marketing, ... Centen die we hier niet hoeven voor te belaten, kunnen we rechtstreeks gebruiken voor kinderen in nood.

Wil jij als bedrijf één of enkele professionele medewerkers enkele dagen per week/maand uitlenen aan Stichting Robin? Je zou er voor ons een wereld van verschil mee maken.

Natuurlijk krijgt jouw bedrijf dan een officiële profielpagina waarmee wij dan weer anderen kunnen inspireren om jullie voorbeeld te volgen...

Steun als ambassadeur

Iedereen moet weten dat Stichting Robin bestaat, onze droom én ons verhaal kennen. Alleen... wij Belgen praten niet zo graag over onszelf. Net als de meeste mensen in ons land staan we 's morgens op met de intentie ons stinkende best te doen en hopen we dat als't goed is wat we doen, de mensen er dan wel aan elkaar zullen over vertellen.

Doe dus als bedrijf iets voor stichting Robin en vertel aan je medewerkers, je klanten, kortom je hele netwerk waarom je dit doet.

Bezoek geregeld onze socials, neem actief deel aan de conversaties, becommentarieer en deel onze posts met de mensen om je heen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik ben overtuigd en wil als
partner meewerken aan Stichting Robin

Ben je al partner?

Ontdek alle updates en informatie over de huidige partners op Robin’s Hood!

Ontdek wat deze partners doen voor Stichting Robin

Klik op een logo om te zien wat hen drijft

Kortingen

We danken deze partners die elk jaar veel geld betalen om aan kinderen in armoede via de Robin-pas stevige kortingen te kunnen geven voor de aankoop van hun verplichte leermiddelen. Hoewel schoolboeken vaak slechts 10% van de totale schoolkosten vertegenwoordigen, dragen deze partners momenteel het volle gewicht. Stichting Robin nodigt leveranciers/producenten van computers, internet, transport, materialen voor technische opleidingen, schoolmaaltijden, bestemmingen voor schooluitstappen, etc… om mee te doen!

Renteloze spreiding van betaling

Onze middelbare scholen sluiten vaak een overeenkomst voor langere termijn met een ‘educatief distributeur’ waarbij leerlingen dan hun verplichte leermiddelen kunnen bestellen. Deze drie mooie leveranciers doen naast de scherpe prijzen en goede service een heel erg stevige duit in het zakje door ervoor te zorgen dat alle gebruikers van de Robin-pas indien nodig een renteloze spreiding van betaling kunnen krijgen bij het bestellen van de verplichte leermiddelen. 

Gratis diensten

De uitwerking en het bouwen van de achterliggende werking van Stichting Robin vergt veel van veel mensen. Hoe gemotiveerd we ook zijn, we hebben steeds nood aan professionele diensten waarvoor wij alvast niet gestudeerd hebben. Websites, digitale tools, marketing, sociale media, partnerships, financieel, juridisch, fiscaal, communiceren met de overheden, échte ervaring in het werken met mensen in kwetsbare situaties, … we roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nood aan bedrijven die ons gratis of aan heel sterk gereduceerd tarief geregeld tijd van hun professionals aanbieden

Actieve ambassadeurs & donateurs

Bij Stichting Robin geloven we in de kracht van onze samenleving. We hebben nood aan mensen en bedrijven die ons willen steunen door binnen hun eigen netwerk de droom en het verhaal van Stichting Robin mee uit te dragen. Financieel of door actieve communicatie. Alleen zo hebben we een impact op deze kinderen in ons prachtige onderwijs