Robin = een netwerk van partners...

… die er allemaal van overtuigd zijn dat we samen verantwoordelijk zijn voor de kinderen in onze samenleving. “It takes a village to raise a child. They choose to be part of that village!”

Partner van de week

VAN IN: Een ‘educatieve uitgeverij’. Quoi?  😉 Dat zijn dus die mensen die de de leerboeken van onze kids creëren, vormgeven en printen. Hoewel leerboeken gemiddeld slecht 10% tot 15% van de jaarlijks schoolkost voor ouders uitmaken, kiest VAN IN ervoor om toch meer dan haar verantwoordelijkheid te nemen. Ze zijn er op geen enkele manier toe verplicht om dit te doen, en toch geeft VAN IN heel veel geld om stevige kortingen te kunnen bieden om leermiddelen voor ouders in armoede betaalbaar te helpen maken. Samen met Stichting Robin wil VAN IN zo ook anderen inspireren om hun voorbeeld te volgen. !

Deze ROBIN-partners steken reeds ver de nek uit

Kortingen

We danken deze partners die elk jaar veel geld betalen om aan kinderen in armoede via de Robin-pas stevige kortingen te kunnen geven voor de aankoop van hun verplichte leermiddelen. Hoewel schoolboeken vaak slechts 10% van de totale schoolkosten vertegenwoordigen, dragen deze partners momenteel het volle gewicht. Stichting Robin nodigt leveranciers/producenten van computers, internet, transport, materialen voor technische opleidingen, schoolmaaltijden, bestemmingen voor schooluitstappen, etc… om mee te doen!

Renteloze spreiding van betaling

Onze middelbare scholen sluiten vaak een overeenkomst voor langere termijn met een ‘educatief distributeur’ waarbij leerlingen dan hun verplichte leermiddelen kunnen bestellen. Deze drie mooie leveranciers doen naast de scherpe prijzen en goede service een heel erg stevige duit in het zakje door ervoor te zorgen dat alle gebruikers van de Robin-pas indien nodig een renteloze spreiding van betaling kunnen krijgen bij het bestellen van de verplichte leermiddelen. 

Gratis diensten

De uitwerking en het bouwen van de achterliggende werking van Stichting Robin vergt veel van veel mensen. Hoe gemotiveerd we ook zijn, we hebben steeds nood aan professionele diensten waarvoor wij alvast niet gestudeerd hebben. Websites, digitale tools, marketing, sociale media, partnerships, financieel, juridisch, fiscaal, communiceren met de overheden, échte ervaring in het werken met mensen in kwetsbare situaties, … we roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nood aan bedrijven die ons gratis of aan heel sterk gereduceerd tarief geregeld tijd van hun professionals aanbieden

Actieve ambassadeurs & donateurs

Bij Stichting Robin geloven we in de kracht van onze samenleving. We hebben nood aan mensen en bedrijven die ons willen steunen door binnen hun eigen netwerk de droom en het verhaal van Stichting Robin mee uit te dragen. Financieel of door actieve communicatie. Alleen zo hebben we een impact op deze kinderen in ons prachtige onderwijs