Wat doet Stichting Robin?

Stichting Robin brengt scholen, ouders van alle leerlingen en toeleveranciers van goederen & diensten aan scholen, bij elkaar, om samen de oplossing vorm te geven. Robin gelooft niet in een ‘gratis-model’, maar brengt op een natuurlijke manier alle solidariteit onder alle betrokkenen samen, om zo een structurele oplossing te bieden aan die circa 20% van de Belgische kinderen, die ook op school door armoede klein worden gehouden.

Samen introduceren we

de Robin-pas

… en zorgen we dat elk kind op school krijgt wat het nodig heeft!

WAT IS EEN ROBIN-PAS

Stichting Robin garandeert dat elk kind met een Robin-pas bij het begin van het schooljaar z'n schoolmaterialen heeft. De stichting helpt hen om de factuur hiervan betaalbaar te maken.

VOOR WIE IS DE ROBIN-PAS

De Robin-pas is voor kinderen in armoede die ingeschreven zijn in een Belgische lagere- of middelbare school.

HOE WERKT DE ROBIN-pas

Voor kinderen met een Robin-Pas organiseert Stichting Robin afbetalingsplannen en biedt ze kortingen om schoolkosten betaalbaar te maken voor kinderen in de armoede-risicogroep.

20.000 Robinpassen dit jaar. In de toekomst Een pas voor elk kind in armoede.

In deze fase kunnen we met een Robin-pas al 20.000 kinderen in armoede helpen, in zo'n 280 Vlaamse scholen. We evalueren het syteem van de Robin-pas voortdurend. We sturen eventueel bij om er zo voor te zorgen dat elk kind uit ons onderwijs kan halen wat erin zit. Kinderarmoede en onbetaalde schoolfacturen zijn dan een hindernis uit het verleden.

ondernemers met een hart

Met Stichting ROBIN creëren we een inclusief systeem waarbij uiteindelijk iedereen die ‘levert’ aan scholen, meewerkt aan de oplossing…

Wouter Cauwenbergh
Mede-oprichter Stichting Robin

Samen bouwen met deze partners

Steun dan StichtingRobin. Mail ons op info@stichtingRobin.be voor meer info.