Wat doet Stichting Robin?

Stichting Robin brengt scholen, ouders van alle leerlingen en toeleveranciers van goederen & diensten aan scholen, bij elkaar, om samen de oplossing vorm te geven. Robin gelooft niet in een ‘gratis-model’, maar brengt op een natuurlijke manier alle solidariteit onder alle betrokkenen samen, om zo een structurele oplossing te bieden aan die circa 20% van de Belgische kinderen, die ook op school door armoede klein worden gehouden.

Samen introduceren we

de Robin-pas

… en zorgen we dat elk kind op school krijgt wat het nodig heeft!

WAT IS EEN ROBIN-PAS

Stichting Robin garandeert dat elk kind met een Robin-pas bij het begin van het schooljaar z'n schoolmaterialen heeft. De stichting helpt hen om de factuur hiervan betaalbaar te maken.

VOOR WIE IS DE ROBIN-PAS

De Robin-pas is voor kinderen die recht hebben op een verhoogde studietoelage. In de eerste pilootfase worden 500 'Robin-passen' beschikbaar gesteld bij 9 deelnemende scholen op basis van de OKI index van de school.

HOE WERKT DE ROBIN-pas

Voor Kinderen met een Robin-Pas organiseert Stichting Robin afbetalingsplannen, kortingspercentages en andere op maat gemaakte manieren om schoolfacturen betaalbaar te maken voor kinderen in de armoede risicogroep.

Pilootproject 2019

In deze fase helpen we kinderen in 9 Vlaamse scholen. Nadien wordt Stichting Robin en het concept van de Robin-pas geëvalueerd, eventueel bijgestuurd en uitgebreid om er uiteindelijk voor te zorgen dat elk Belgisch kind uit ons onderwijs kan halen wat erin zit. Kinderarmoede en onbetaalde schoolfacturen zijn dan een hindernis uit het verleden.

ondernemers met een hart

Met Stichting ROBIN creëren we een inclusief systeem waarbij uiteindelijk iedereen die ‘levert’ aan scholen, meewerkt aan de oplossing…

Wouter Cauwenbergh
Mede-oprichter Stichting Robin

Ik wil meedoen!

... als SCHOOL

We willen zoveel mogelijk Belgische scholen mee aan boord. Ontdek hier hoe ook jouw school ROBIN kan inschakelen.

... als LEVERANCIER

We willen iedereen die ook maar iets aan een school levert mee aan boord. Ontdek hier wat jouw rol als leverancier kan zijn.

... als OUDER

We willen alle ouders in ons land mee aan boord. Elke ouder kent wel een Robin. Ontdek hier hoe jij ook kan meedoen.